Áldott búcsú a Bozsik József Stadiontól

nb1.hu12
Toborzórajáró
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2012.03.10. 16:00

Áldott búcsú a Bozsik József Stadiontól

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2018.09.22. 11:23

Elképedve bámultak az izraeliek.

Áldott búcsú a Bozsik József Stadiontól


Tátva maradt a szájuk az izraeli újságíróknak!


 


Azelőtti nap történt, amikor a Honvéd a Hapoel Beer Sheva ellen játszott a magyar drukkerek számára zárt kapus mérkőzést. És akkor, amikor a már Magyarországon tartózkodó izraeli szurkolók a Bozsik József Stadionban tettek kirándulást. Ők is elképedve nézték azokat a falfestményeket, amiket a Kispest-fanatikusok készítettek. Az izraeli újságírók a meccs előtti szokásos sajtótájékoztató után Puskásról, Bozsikról érdeklődtek, akikről váltig állították ám, hogy sokkal többek, mint egyszerű emberek. Biztosak benne, hogy istenek.


 


És akkor Dudás-Györki Tamás, a Honvéd marketing-igazgatója, megmondta nekik az igazat!


 


Azt, hogy Puskás Ferenc és Bozsik József legfontosabb lakhelyei a jelenlegi létesítményen belül voltak. Még most is látom magam előtt, ahogy kikerekedett a szemük. Egymáshoz nem szólva sétáltak át oda, ahol a legendák megismerkedtek a labdával, majd percekig álltak szótlanul. 


 


Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a percekig való, emberi csendben történő elmélkedést nem egy Kispest-fanatikus átéli majd ma. Mert ma van az ikonikus stadion búcsúztatója. A Honvéd vezetősége minden szurkoló ínyére való programot állított össze, hogy a lehető legméltóbb legyen az utolsó találkozás az imádott stadionnal. És ott lesznek azok a legendák is, egy felejthetetlennek ígérkező mérkőzésen, akik a régi nagyokkal együtt azzá tették a Honvédot, ami lett.


 


Az egyetemes - és ezen belül ugye - a magyar labdarúgás egyik legfontosabb klubjává!


 


A Bozsik Józsefről elnevezett stadion statisztikai mutatói előtt le a kalappal!


 
„1115 első osztályú bajnoki mérkőzés


140 nemzetközi kupa, és barátságos mérkőzés


98 Magyar Kupa meccs


34 Ligakupa meccs


12 bajnoki cím (1955-ben és 1985/86-ban idegenben játszott a csapat)


2 Magyar Kupa győzelem (1996 és 2009)”


 


Az, hogy a Bozsik József Stadiontól egyáltalán el lehet búcsúzni, George F. Hemingway érdeme, aki az enyészeté válástól mentette meg a létesítményt úgy, hogy önerőből még az ország legtutibb akadémiáját is megalapította és üzemelteti.


 


Az egyébként kőkemény üzletember a Bozsikot úgy szereti, mintha a gyermeke lenne. Pontosan úgy, ahogy a szurkolók.


 


Eljött a megérdemelt ideje, hogy végre a kispestiek is kettős érzésekkel legyenek megáldva. Egyrészt a fájdalmas búcsú és a megannyi gyönyörű emlék vegyületével, valamint a jövőbe vetett hit erejével.


 


Mindenhol jó, de a legjobb egy stadionban!


 


Mindenki, aki így érez, klubhovatartozástól függetlenül, megérdemli azt, hogy a lehető legméltóbb körülmények között hódolhasson a világ két legfontosabb szenvedélyének, ami a születés pillanatától a halálig tart.


 


Egy klub és a stadionja iránt érzett hűséges szerelemnek!


 

Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 37 vendég