Orbán szelleme: a Fradi után a Vasas is várost kap

nb1.hu12
Toborzórajáró
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2012.03.10. 16:00

Orbán szelleme: a Fradi után a Vasas is várost kap

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2018.09.17. 10:27

„Remélem, megmondja a Viktornak, hogy úgyis bajnokok leszünk!”

Orbán szelleme: a Fradi után a Vasas is várost kap


Náluk többet senkinek nem hazudtak, náluk többet senkinek nem kellett csalódniuk (és bizony nem egyszer sírni a fájdalomtól), náluk többször senkinek nem kellett felállniuk a padlóról a magyar labdarúgásban.


 


A Vasas 1986-ban nyert utoljára valamit (Magyar Kupát) és 1977-ben volt utoljára bajnok. A bajok a kilencvenes években kezdődtek, fokozatosan nyelte el a klubot a kilátástalanság. Voltak bíztató periódusok, de a közvélemény tagjainak a bukdácsolások, az átmeneti megszűnés, a kiesések és egyéb katasztrófák jutnak az eszükbe a Vasasról. A piros-kékek most is a másodosztályban szenvednek, éppen olyan periódusban vannak, hogy akármit csinálnak, úgysem nyernek.


 


A legtöbb Vasas-szurkoló már nemcsak arról mondott le, hogy a Vasas az idei bajnokságban kiharcolja, hogy visszakerüljön az NB I-be, hanem arról is, hogy ez valaha bekövetkezik. Elkeseredettek, dühösek, kilátástalanok. Ám az, hogy most már tényleg lassan elkészül az új Illovszky Rudolf Stadion, némi reménnyel tölti el őket.


 


A Vasas valaha volt legnagyobb legendájáról elnevezett aréna az utóbbi évtizedekben az ellenfél szurkolói által ugyanolyan kegyetlen gúnyolódásoknak volt kitéve, mint maga a klub, de a pokoli megpróbáltatások ellenére sokaknak mégis a világ legszebb és legnagyobb stadionja volt, és sokan már elképzelték, hogy az új aréna is ilyen lesz. 


 


És erről a hozzáállásról az nb1.hu is meggyőződhetett tegnap.


 


Jó pár nappal ezelőtt kaptam a megtisztelő meghívót a Vasas Szurkolói Klub elnökétől (akiről tudni kell, hogy néha kegyetlen, ölre menő vitáim voltak – és még lesznek is szerintem – vele a Vasasról), az épülő stadion bejárásáról.


 


A szurkolók az anyaegyesület, Vasas SC-vel karöltve szervezték meg a „kirándulást”, több turnusban. Elöljáróban elmondható, hogy a létesítményre már most sem lehet ráismerni. 


 


A vendégszurkolók most is ugyanott mehetnek majd be, mint eddig, ami továbbra is azért parádés, mert onnan 2-300 méterre van a hazai ultrák törzskocsmája…


 


A stadionban megszűnik a futópálya, csak ülőhelyek lesznek, a hazai ultrák pedig az északi oldalra, a kapu mögé kerülnek. A túra során egyébként – előtte ismételten meghallgattuk azokat a biztonsági előírásokat, amiket napokkal korábban írásban is mindenki megkapott – éppen a keleti lelátóra érkeztünk fel először. És amikor ide felértünk, több ok miatt is lemerevedtek a szurkolók.


 


Ez volt az a lelátórész, ahonnan az évtizedek során, a leghangosabban, a leglelkesebben bíztatták a Vasast. Mikor mondtam a mellettem álló drukkereknek, hogy a leglegendásabb angyalföldi anyázásoknak is ez a terület volt a szakrális központja, mindenki helyeselt, majd múltba révedővé váltak a tekintetek. Sok nagy meccs, sok szurkolás jutott mindenkinek az eszébe, és bizony olyan sikerek, amikre lehet, hogy az angyalföldieken kívül már tényleg senki nem emlékszik. Ám a múltból hamar a jelenbe vagy inkább a jövőbe érkeztek az elmélkedések, amint valaki nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy „leszurkolunk mindenkit!”.


 


És ez a kijelentés Nemcsák Károly színművésznek, Orbán Viktor egyik legjobb barátjának is elnyerte a tetszését, mert bizony a Vasas egyik legfontosabb szurkolója sem hagyhatta ki a túrát, akárcsak Váry Marci, a Kiss Forever Band egyik ikonja.


 


Azon egyáltalán nem lepődtem, meg, hogy ott volt Markovits László, a Vasas SC ügyvezető elnöke is. Sokszor nem tetszik a szurkolóknak, ha egy klub alkalmazottja nem az adott klub szurkolója (nekik a hovatartozás számít először, csak utána a teljesítmény), ám Markovitsról, ha létezik ordas hazugság, akkor az az, hogy nem szereti a Vasast. Az nb1.hu-nak, akárcsak a VKSZ elnökével, szintén örökké emlékezetes vitái voltak, így ezt a kijelentést is nyugodt lelkiismerettel „tétettük közhírré”.


 


A túra során bejártuk a létesítmény több részét, a műszaki tudnivalókról azért nem tudok részletesen, szakszerűen írni, mert ha azon múlna az életem, hogy különböztessek meg egy kalapácsot egy csavarhúzótól, akkor azonnal bérelt helyem lenne a Trónok harcában a lenyűgöző és legyőzhetetlen Éjkirály seregében…


 


 nullnull
 A lényeg annyi, hogy nagyjából 5100-an férnek majd be az új Illovszky Rudolf Stadionba. VIP-részek kicsiben olyanok, mint a Groupama Arénában, a belső terek és az öltözők modernek lesznek (minden játékosnak külön konnektora lesz, hogy tudja tölteni a telefonját), a stadion nem lesz teljesen zárt, hogy állandóan járja át a levegő a játékteret, ami azért fontos, mert a berekedt hőség miatt akár 50 foknál is melegebb lehet nyári napokon a talaj közelében. Az meg nem jó… Az meg szintén remek, hogy a büfék fent lesznek a lelátókon, így sorban állás közben is lehet látni a meccseket.


 


A létesítménynek lesznek reflektorai is, és ami még nagyon fontos, a VIP-páholy mostantól a pályára néz majd, mert valami egészen különös tervezői meglátás miatt az előzőt úgy építették meg a kilencvenes évek elején, hogy a parkolóra lehetett rálátni… 


 


És akkor itt jön képbe Orbán Viktor.


 


Amikor megjelentek az első hírek, majd beindultak a munkálatok, rengeteg Vasas-szurkoló állította azt (szóban, kommentekben egyaránt), hogy a Vasas úgysem kapja majd meg a stadionját, mert Orbán utálja a klubot, ezért csak le lesz bontva a régi létesítmény… Mint a cikk elején felvezettük, a Vasas szurkolói, a rengeteg hazugság, kudarc és egyéb okok miatt, már mindenkitől és mindentől elkezdték félteni szeretett klubjukat. Ami érthető!


 


Ezzel szemben viszont az van, hogy a tervek szerint márciusra, a klub születésnapjára, kész lehet a létesítmény úgy, hogy azt már a drukkerek is birtokba vehetik (elméletileg március végétől már az Újpest is Angyalföldön játssza majd a meccseit). Továbbá elfogadták a szurkolók észrevételét, kérését is a legmagasabb szinteken, hogy a stadion, utcára néző homlokzatára Illovszky Rudolf neve mellé a klub teljes neve is kiírásra kerüljön. Ez sokaknak nem nagy hír, de az angyalföldieknek igen, hiszen több fronton, továbbra is láthatóak lesznek a klub szimbólumai. 


 


Mégpedig azért, mert a stadion megépítésével még nem fejeződnek be a munkálatok. A magyar állam ugyanis visszavásárolta azt a földterületet, melyen egy kétes hírű kínai piac üzemelt, ahol csak az atombombát nem lehetett beszerezni illegálisan.


 


És ezen a területen kezdik majd el tovább építeni a Vasas Várost. A stadion és az elkészülő edzőpályák mellett (hogy egy vagy kettő lesz, még kérdés), a már meglévő műfüves pályák, a kézilabdacsarnok és a birkózó-létesítmény mellé további sportberuházások lesznek. A kínai piac előtt azon a területen uszoda, további pályák és minden egyéb is volt, mely a sportolók és a szurkolók rendelkezésére állt. A tervek szerint a fejlesztések után visszaáll a régi rend. Ám azt tudni kell, hogy ez nem holnapra fog megvalósulni, ám úgy tudjuk, akárcsak a szurkolók kéréseit, ezt az elképzelést is jóváhagyták már a legmagasabb szinteken. Ami azt jelenti, hogy idővel újra normális klubépülete lehet a piros-kék egyletnek…


 


Mivel az utolsó turnussal vettünk részt a túrán, gyakorlatilag nem kellett arra figyelni, hogy mikor megyünk ki a területről. Amint a hivatalos program véget ért (a gyülekezőpontnál mindenki szép emlékplakettet kapott ajándékba) megváltozott a csoport elrendeződése. A beszélgetések abbamaradtak, mert mindenki inkább csak csendben állt és különböző helyekre sétált. Volt, aki oda, ahonnan majd szurkolni fog, de a tábor korábbi helyénél, befelé és kifelé is többen elidőztek, nagyon hosszú percekre. 


 


Így tett Nemcsák Károly is, aki a legtermészetesebb módon viselkedett végig, mindenkinek, minden kérdésre válaszolt, arról nem beszélve, hogy a kivitelezőknek és az elnöknek is előremutató kérdéseket tett fel. 


 


Ahogy éppen azon tűnődtem, hogy a színművész az orgánuma és nem a habitusa (ez fontos!) miatt, akár a Vasas Tábor előénekese is lehetne, mellém lépett egy szurkoló és csak ennyit mondott: 


 


„Remélem, megmondja a Viktornak, hogy úgyis bajnokok leszünk!”


 

Avatar
zaggar
Ifista
Hozzászólások: 536
Csatlakozott: 2015.04.09. 16:10
Tartózkodási hely: Ország gyöngye-aranya

Re: Orbán szelleme: a Fradi után a Vasas is várost kap

HozzászólásSzerző: zaggar » 2018.09.17. 10:46

"Náluk többet senkinek nem hazudtak, náluk többet senkinek nem kellett csalódniuk (és bizony nem egyszer sírni a fájdalomtól), náluk többször senkinek nem kellett felállniuk a padlóról a magyar labdarúgásban."

Keress egy nőt, segítene.
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Avatar
ryanmckane
Aranylabdás
Hozzászólások: 93845
Csatlakozott: 2008.01.16. 14:26
Kapcsolat:

Re: Orbán szelleme: a Fradi után a Vasas is várost kap

HozzászólásSzerző: ryanmckane » 2018.09.17. 11:44

nb888.hu
JUVENTUS FC
McLaren
https://napif1sztori.wordpress.com/
https://www.facebook.com/napif1sztori/
https://f1zonahun.home.blog/

Mrs.Dolcetti
Aranylabdás
Hozzászólások: 31315
Csatlakozott: 2006.08.21. 13:57
Tartózkodási hely: a Bozsik stadiontól 10km-re
Kapcsolat:

Re: Orbán szelleme: a Fradi után a Vasas is várost kap

HozzászólásSzerző: Mrs.Dolcetti » 2018.09.17. 12:12

Na, akkor már csak nekünk kéne végre, legalább egy sikeres közbeszerzés a stadionra.
Egyébként Orbán eredetileg Vasas drukker nem?
"Hihetetlen büszke vagyok, hogy lehetõségem volt ez a gyönyörû országot, Magyarországot, képviselni."-Karl Erik Böhn

Avatar
ManBat
Aranylabdás
Hozzászólások: 16544
Csatlakozott: 2014.07.21. 18:56
Tartózkodási hely: Miskolc, BAZ, Hungary

Re: Orbán szelleme: a Fradi után a Vasas is várost kap

HozzászólásSzerző: ManBat » 2018.09.17. 12:38

Mrs.Dolcetti írta:Na, akkor már csak nekünk kéne végre, legalább egy sikeres közbeszerzés a stadionra.
Egyébként Orbán eredetileg Vasas drukker nem?

Nem, amióta nem engedték be a szaunába
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél


НИКОГАШ СЕВЕРНА!

John McClane
Aranylabdás
Hozzászólások: 60099
Csatlakozott: 2009.04.02. 18:29
Tartózkodási hely: Szombat

Re: Orbán szelleme: a Fradi után a Vasas is várost kap

HozzászólásSzerző: John McClane » 2018.09.17. 12:45

Ja,csak még a Fradiét sem kezdték el.
Cech-Ivanovic,Terry,Dragoner,Szkukalek-Lampard,Wedgbury-Kriston,Gera,Hazard-Drogba
Edzo:Jose Mourinho
Dibusz-Stockley,Gyepes,Carvalho,Ashley Cole-Essien,Lipcsei-Seydi,Lisztes,Podolski-Elding
Edzo:Kondas Elemer

Avatar
Savaria1919
Világsztár
Hozzászólások: 10656
Csatlakozott: 2012.06.24. 08:36
Tartózkodási hely: Haliwood
Kapcsolat:

Re: Orbán szelleme: a Fradi után a Vasas is várost kap

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2018.09.17. 12:52

Mi menőbbek vagyunk, nekünk pusztánk van, amihez vasúti megállóhely is tartozik.
Kép
Kép
Zeng a dalunk
Győzni fogunk
Harcoljunk együtt
A Hali mi vagyunk

Javier Arizmendi
Tartalék
Hozzászólások: 1668
Csatlakozott: 2006.01.18. 17:32

Re: Orbán szelleme: a Fradi után a Vasas is várost kap

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2018.09.17. 12:58

Mrs.Dolcetti írta:Na, akkor már csak nekünk kéne végre, legalább egy sikeres közbeszerzés a stadionra.
Egyébként Orbán eredetileg Vasas drukker nem?

lila. amikor felnőtt, a lilákok dózsa néven 10-ből 9 bajnokságot nyertek. ő meg csatlakozott a győztesekhez.
ETO

Avatar
krisztian
Admin
Hozzászólások: 96124
Csatlakozott: 2008.02.07. 22:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Orbán szelleme: a Fradi után a Vasas is várost kap

HozzászólásSzerző: krisztian » 2018.09.17. 13:13

Mrs.Dolcetti írta:Na, akkor már csak nekünk kéne végre, legalább egy sikeres közbeszerzés a stadionra.
Egyébként Orbán eredetileg Vasas drukker nem?

Eredetileg igen, aztán lett Újpest drukker, aztán Vidi, majd a Vidi mellé bejött a Felcsúti torzszülött klub, de ugye anno az NB2-es időben a Fradi pályán is parolázott.
“Ha egy kérdés megoldható, felesleges aggódni miatta. Ha nem lehet megoldani, az aggódás nem segít.”
LAZIO GRANDE LAZIO! A ROMA LA LAZIO C’E’ SOLO LA LAZIO
دولة اسرائيل Facebook Torna Club
1526. augusztus 29. Nem felejtünk!

inreallife
Sztár
Hozzászólások: 3804
Csatlakozott: 2012.08.04. 23:06
Tartózkodási hely: a 3. csillag kapujaban

Re: Orbán szelleme: a Fradi után a Vasas is várost kap

HozzászólásSzerző: inreallife » 2018.09.17. 14:49

krisztian írta:
Mrs.Dolcetti írta:Na, akkor már csak nekünk kéne végre, legalább egy sikeres közbeszerzés a stadionra.
Egyébként Orbán eredetileg Vasas drukker nem?

Eredetileg igen, aztán lett Újpest drukker, aztán Vidi, majd a Vidi mellé bejött a Felcsúti torzszülött klub, de ugye anno az NB2-es időben a Fradi pályán is parolázott.

nem lepodtem meg, ezt csinalja "nagyba" is, a szelmozgasra reagal, bar mostanaban o akarja fujni a passzatszelet, de az a projekt eppen le lett szavazva... :)
kubatov takarodj!

Avatar
SAW
Aranylabdás
Hozzászólások: 35250
Csatlakozott: 2005.07.27. 09:47
Tartózkodási hely: Tata

Re: Orbán szelleme: a Fradi után a Vasas is várost kap

HozzászólásSzerző: SAW » 2018.09.19. 21:46

Mrs.Dolcetti írta:Na, akkor már csak nekünk kéne végre, legalább egy sikeres közbeszerzés a stadionra.
Egyébként Orbán eredetileg Vasas drukker nem?

Színtartó mint egy kaméleon.
Elengedhetnélek... de nem válna javadra.

Avatar
banok
Aranylabdás
Hozzászólások: 27030
Csatlakozott: 2005.03.20. 03:08
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Orbán szelleme: a Fradi után a Vasas is várost kap

HozzászólásSzerző: banok » 2018.09.19. 21:48

krisztian írta:
Mrs.Dolcetti írta:Na, akkor már csak nekünk kéne végre, legalább egy sikeres közbeszerzés a stadionra.
Egyébként Orbán eredetileg Vasas drukker nem?

Eredetileg igen, aztán lett Újpest drukker, aztán Vidi, majd a Vidi mellé bejött a Felcsúti torzszülött klub, de ugye anno az NB2-es időben a Fradi pályán is parolázott.


Fradi szurkolónak sosem vallotta magát viszont Újpest és Videoton szurkolónak igen.

Avatar
ManBat
Aranylabdás
Hozzászólások: 16544
Csatlakozott: 2014.07.21. 18:56
Tartózkodási hely: Miskolc, BAZ, Hungary

Re: Orbán szelleme: a Fradi után a Vasas is várost kap

HozzászólásSzerző: ManBat » 2018.09.19. 21:52

banok írta:
krisztian írta:
Mrs.Dolcetti írta:Na, akkor már csak nekünk kéne végre, legalább egy sikeres közbeszerzés a stadionra.
Egyébként Orbán eredetileg Vasas drukker nem?

Eredetileg igen, aztán lett Újpest drukker, aztán Vidi, majd a Vidi mellé bejött a Felcsúti torzszülött klub, de ugye anno az NB2-es időben a Fradi pályán is parolázott.


Fradi szurkolónak sosem vallotta magát viszont Újpest és Videoton szurkolónak igen.

BL-időben meg mintha lett volna egy Loki-afférja is
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél


НИКОГАШ СЕВЕРНА!

Avatar
beroka
Aranylabdás
Hozzászólások: 20278
Csatlakozott: 2005.08.02. 20:46
Tartózkodási hely: Tatabánya

Re: Orbán szelleme: a Fradi után a Vasas is várost kap

HozzászólásSzerző: beroka » 2018.09.19. 21:54

ManBat írta:
banok írta:
krisztian írta:Eredetileg igen, aztán lett Újpest drukker, aztán Vidi, majd a Vidi mellé bejött a Felcsúti torzszülött klub, de ugye anno az NB2-es időben a Fradi pályán is parolázott.


Fradi szurkolónak sosem vallotta magát viszont Újpest és Videoton szurkolónak igen.

BL-időben meg mintha lett volna egy Loki-afférja is

Jaja.
Volt ám.


Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: ultraviola valamint 5 vendég